Search This Blog

3 Jan 2011

Презерватирай се! *от 02.12.2010*

Страхотни сте!
Абсолютно възхитена съм от вчерашния ден и организираните събития по повод Деня за борба с вируса на HIV/СПИН!
Започваме с флашмоба на клуб „Зараза” в Mall Galleria. Страхотно е да видиш толкова много млади хора, които се включват активно в акцията. Целият мол беше залят от тийнейджъри с червени шапки и панделки. На организаторите определено им беше напрегнато, но за миг не свалиха усмивките от лицата си и с огромно желание обясняваха как ще протече събитието.
Благодаря на всички, изявили желание да застанат пред камерата на ТВ „Стара Загора”! Много сте готини, да знаете!
Както си личи и от снимките във Facebook, бяхме си измислили невъзможни пози (някои, от които малко неудобни, но пък много кефещи!). За времето, докато звучеше музикалния файл дори успяха да ми поискат брак (за което после съжаляваха де, но its the thought that counts).
Бяхме една много червена червена панделка! Снимка:
 
Който не дойде изпусна много! Пък и няма да може да се похвали, че е бил част от първия флашмоб в Стара Загора. :P
 Флашмобът приключи към 19:15, а в 19:30 започна концертът на МОС. Изискваше се известно количество тичане, за да стигнем навреме, но успяхме. И си заслужаваше бързането.
 Цялата идея беше представяне на трима човека с различни истории в телевизионно предаване озаглавено неслучайно „Млъкни и слушай!” Макар да се нямаха в предвид конкретни болни от СПИН лица в тези разкази, подобен сценарий е напълно реален. И това е най-плашещото...
На МОС доста добре им се отдаде да внушат основната идея: Пазете се, защото сте отговорни не само за своя живот!

Моят материал от концерта ще излезе на 5.12 във в. „Национална Бизнес Поща”. Моите колеги Ани Колева и Норберт Насков ще го отразят в „На Гъбата” по ТВ „Стара Загора”, където ще бъде и моят репортаж от флашмоба. Предаването започва в 11:30 на 5. декември, неделя.
Завършвам този пост с един страхотен късометражен филм. Предполагам, че повечето от вас са го гледали, но не е излишно още веднъж.


No comments:

Post a Comment